Ce se intampla cand nu ai bani suficienti si ai de ales intre vacanta si masina? Tu ce ai alege?

vacantasauserviceIn luna iunie 2014,domnul X si-a vazut visul implinit: a achizitionat din Belgia un autoturism PEUGEOT 308SW cu motor Diesel 1.6 HDI, fabricat in anul 2011, ceasul la bord indica 118000 kilometri (e de discutat cat de reali erau), masina frumoasa care arata impecabil.

Pe data de 02.07.2014 domnul X s-a prezentat cu masina la service pentru o verificare. Totul parea in regula. Specialistii de la service i-au indicat sa schimbe distributia chiar daca fabricantul recomanda acest lucru la 180.000 km sau 10 ani. Costul schimbarii distributiei: 996 lei (pretul reprezentand costurile curelei de distributie, role ,pompa de apa si manopera aferenta).

Moment greu. Domnul X avea planificat un sejur la mare. Cand nu ai bani suficienti trebuie sa alegi intre o mica vacanta si o lucrare preventiva la masina. Intr-o asemenea situatie nu-ti ramane decat sa gandesti ca daca a mers pana acum mai merge 1000 de km., asa ca intai vacanta si apoi masina.

Vacanta a fost OK numai ca pe drumul de intoarcere, pe autostrada, s-a auzit un zgomot si motorul masinii s-a oprit.

Masina, in final, a ajuns la service. Constatarea a fost trista: cureaua de distributie cu dantura deteriorata, un culbutor spart, arbore cu came blocat. Cost aproximativ al reparatiei 5000 lei.

Grea situatie. Greu de spus daca a fost ghinion, o decizie gresita, o escrocherie din partea celor care au vandut masina (in sensul “masluirii” kilometrilor), o recomandare a fabricantului privind intervalul de schimbare a distributiei care nu e conforma cu realitatea.

Comments for this post are closed.