Defectiunile de natura electrica sunt cele mai frecvente in functionarea unui automobil consecinta a faptului ca masinile sunt tot mai “destepte”. Automatizarea  a devenit ceva obsinuit pentru automobilul modern incepand de la inchiderea usilor, actionarea geamurilor,oglinzilor, scaunelor, gestionarea functionarii motorului, franelor,etc.

Depanarea problemelor electrice poate fi o sarcină frustranta, dar rezolvabila tinand cont de cateva reguli simple : fiecare circuit are nevoie de o sursă de alimentare; cele mai multe dispozitive electrice necesita o tensiune de minim pentru a funcționa în mod corect; toate circuitele necesită continuitate. Prin urmare, cele mai multe probleme electrice sunt cauzate de depasirea limitelor de minim si maxim ale tensiunii, ca efect al unei rezistențe excesive, a unei  pierderi de continuitate.

Uneori problemele se rezolva simplu prin inlocuirea unei sigurante, alteori dupa ore intregi de verificare a cablajelor si senzorilor. De aceea si evaluarea initiala a costurilor de manopera este practic imposibila.

instalatia-electrica