Sunt doua sisteme ale unui autoturism care trebuie sa functioneze ireprosabil: directia si franarea.
Autoturismele sunt echipate cu doua tipuri de sisteme de franare, cu sau fara ABS (anti-lock brake system). In prezent aproape toate masinile sunt echipate cu ABS care are rolul ca in procesul de franare sa nu blocheze rotile.

Cateva probleme care pot apare in functionarea sistemului de franare sunt:
1.    Scaderea nivelului de lichid din rezervorul pompei de frana care poate avea drept cauze: uzura placutelor de frana sau pierderi de lichid.
2.    Pedala de frana tine foarte jos-fenomenul apare ca urmare a unui reglaj necorespunzator in cazul sistemelor de franare ale rotii cu tambur, garnituri ale pompei de frana uzate, pierderi de lichid de frana.
3.    “Pedala de frana moale” cauzata de prezenta aerului in instalatie sau insuficient lichid in rezervorul pompei, sau furtune care se umfla.
4.    Pulsatii in pedala ( a nu se confunda cu pulsatiile date de functionarea ABS-ului) care sunt rezultatul ovalizarii discurilor de frana.
5.    Zgomot la franare. Daca zgomotul e de metal pe metal inseamna uzura placutelor de frana, daca este sub forma de scartait poate fi o intruziune intre placute si disc sau placute de frana de proasta calitate
6.    La franare masina trage intr-o parte (franare inegala pe rotile din fata). Fenomenul poate apare ca urmare a existentei de lichid de frana, ulei sau unsoare pe placutele de frana de la una din roti, un etrier blocat, un furtun infundat sau o problema cu rulmentii unei roti.
7.    “Pedala tare” – caz in care trebuie sa marim efortul de apasare pe pedala pentru a realiza franarea. Situatia poate fi cauzata de nefunctionarea corespunzatoare a servofranei(foarte posibil supapa de vacuum).

Important pentru avea un sistem de franare eficient este sa respectati recomandarea fabricantilor de a schimba periodic lichidul de frana (2 ani) cu cel indicat pentru masina dumneavoastra si sa folositi placute de frana de calitate.

Service-ul nostru va sta la dispozitie pentru a rezolva oricare din problemele pe care le aveti . Avem stand de verificare eficienta sistem de franare

sistem-franare